Sociëteit Eendragt sinds 1820

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

We zijn eruit!

Afgelopen oktober 2021 werd door de burgemeester het emaille schild onthuld. Dit bord moet de buitenmuur van het sociëteitslokaal sieren.

Natuurlijk had dit nog wel wat voeten in de aarde. Na een eerste overleg met de sociëteitshouder werd besloten het schild te bevestigen op muur aan de kant van de sluisbrug.


Een fraaie plaats, MAAR wel vandalisme gevoelig! Aangezien het emaille schild wel een behoorlijk aantal duiten had gekost was er toch wel enige twijfel over de geschiktheid van de gekozen locatie.

Er is dus ruim de tijd genomen om alle voors en tegens tegen elkaar weg te strepen en afgelopen woensdag ruim acht en een halve maand later is het besluit gevallen.

Het schild komt nu helemaal aan de andere kant te hangen. Voorwaar geen eenvoudige beslissing. Op de foto 1 de oorspronkelijk en afgewezen locatie. Op foto 2 de uiteindelijke plaats voor het schild. Ons langste lid houdt hier het schild omhoog. De bevestiging gaat gewoon met schroeven, want de sociëteitshouder overweegt een nieuwe stuclaag aan te laten brengen.

locatie 1 van het emaille bord
De eerste keuze, die het uiteindelijk niet werd.

locatie 2 van het emaille bord
De tweede keuze, die het uiteindelijk wel werd.