Sociëteit Eendragt sinds 1820

Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Onverwacht grote opkomst bij het klaverjassen en ....

Op woensdag 5 april was het sociëteits lokaal gereserveerd voor de traditionle klaverjas en schutjas partij.

Het evenement was oorspronkelijk gepland voor 21 maart, maar moest vanwege de provinciale verkiezingen worden uitgesteld. De reden is dus duidelijk, maar om voor zoiets een jaarlijks gebeuren uit te stellen ging vele Heeren te ver. Ongetwijfeld zal de directie op de komende 'réunion annuelle' diep door het stof moeten kruipen om allerlei moties te voorkomen.

Op maandag 3 april kwam een deel van de directie nog met spoed bijeen. Naast een andere heikele kwestie kwam ook de organisatie van de 'kaarterij' nog langs. Er bestonden grote twijfels bij de financieel verantwoordelijke. Waren de gegadigden wel op de hoogte. Hem was opgevallen dat er géén reclame uitingen op de traditionele plaatsen hingen en dat zelfs de internet pagina van de sociëteit er totaal geen aandacht aan bestede. Opnieuw uitstellen leek de beste optie. Een telefoontje met de heer Poog stelde de directie evenwel gerust. De heer Poog had Facebook ingeschakeld en zijn uitgebreid netwerk rond het metier klaverjassen/schutjassen geïnformeerd. Het kwam wel goed!

Nou dit bleek helemaal waar. Goed een tafeltje extra 'schutters' was aardig geweest, maar er waren vele klaverjassers aanwezig en dat zorgde voor een tjokvol sociëteitslokaal.

Na de gebruikelijke opstart problemen, waar zijn de lootjes en we hebben nog één te kort etcetere etcetera konden we om 20:00 uur los. Vermakelijk was te zien dat er vier heren zaten, alle zonder een lotje, maar allen wel ingeschreven voor en om te klaverjassen. Alle inspanningen om nog één vierde klaverjasser te vinden was nodeloze moeite geweest zo bleek. Nou ja laten we het er maar ophouden dat het er bij hoort.

Verder verliep alles soepel en rond de klok van elven kon de president-directeur de uitslag bekendmaken en de 'vleesch prijzen' overhandigen.

De schutterij werd weer eens gewonnen door de heer Poog met de heer Smink. De 'sterkste' klaverjasser was deze keer de heer Willem Bergsma, beter gekend als Pim.

De tweede prijs bij de klaverjassers was voor Kasper, de derde voor Meta en de vierde prijs ging naar Toos. Kasper was een 'homme étrange' , de beide dames zijn ega's van sociëteitsleden. Als kers op de appelmoes had de sociëteithouder had nog een aantal flessen beerenburg beschikbaar gesteld als 'aanmoedigingsprijzen'. Hiervoor wederom onze dank.

uitslag klaverjassen
De uitslag van het klaverjassen

uitslag schutjassen
De uitslag van het schutjassen